RUTES

Ruta dels cellers

La ruta dels cellers es tracta d’una ruta circular que discorre pels diferents cellers del municipi de Castellet i la Gornal. La Ruta es pot fer a peu o en bicicleta a través de camins rurals i de vinya. Els cellers que es poden visitar són: Bodegues PinordEmendis i Oriol Rossell.

Tanmateix, durant el recorregut, si ens desviem un poc de la ruta podem visitar el recurs patrimonial de l’Ermita de Muntanyans.

Hi ha dos recorreguts proposats:

Ruta curta
– Distància: 7,67 km
– Dificultat tècnica: fàcil
– Altitud màxima: 175 m / Altitud mínima: 144 m

Ruta llarga
– Distància: 9,18 km
– Dificultat tècnica: fàcil
– Altitud màxima: 175 m / Altitud mínima: 144 m

RUTES SUPRAMUNICIPALS

Què és una ruta supramunicipal?

Una ruta supramunicipal és un itinerari o camí que abasta i connecta múltiples municipis, superant els límits d'una sola localitat. Aquest tipus de rutes solen ser utilitzades per a activitats recreatives, esportives, turístiques o de transport, i poden incloure senders per a caminades, ciclisme, rutes de transport públic, entre d'altres.

Sent supramunicipals, la seva planificació, desenvolupament i manteniment requereixen la cooperació i coordinació entre diverses entitats municipals i, sovint, impliquen la participació d'organismes regionals o estatals.

Un exemple comú de rutes supramunicipals són les vies verdes o els carrils bici que connecten diferents ciutats i pobles en una regió, oferint una xarxa de camins segura i accessible per als usuaris.

Ruta circular per la Font d'Horta i el Parc del Foix

Excursió fàcil i agradable per camins i corriols de pendents suaus, tret de l’últim tram que presenta una pujada més forta. El recorregut està senyalitzat amb fites verticals amb marques de pintura blanca i verda (sender local). Es recomana portar calçat adequat i aigua en els mesos d’estiu i prismàtics per observar la fauna de l’entorn.

Miravinya

Us proposem un viatge per la geografia, la natura, la cultura i la història del paisatge del vi. Descobrireu per què el Penedès és com és, i ho podreu fer a través d’un itinerari plantejat per fer en cotxe. El destí és tan important com el propi trajecte. Si seguiu la ruta, organitzada al voltant de cinc miradors (els Miravinya), la vostra visió del Penedès haurà canviat per sempre.

Castells de Marca

Si us fascina la història i us agrada caminar, us proposem una ruta circular de gran interès natural, patrimonial, cultural i turístic que discorre pels municipis de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola i Castellet i la Gornal. Es tracta de la ruta dels Castells de Marca, una ruta circular per tres castells que complien funcions de defensa i guaita del territori enfront el domini musulmà d’Al-Andalus als segles IX, XI i XII i que a més travessa dos parcs naturals protegits: el Parc del Foix i el Parc d’Olèrdola.

Penedès 360

Descobrir el Penedès en bicicleta és possiblement la millor manera d’entendre la immensitat i els contrastos del territori La ruta Penedès 360° us apropa al mar, us acompanya entre vinyes i us fa enfilar fins a dalt de la muntanya. Es tracta de rutes per etapes i circulars, accessibles, que s’han adaptat per a cada modalitat de bicicleta i que permeten descobrir un territori fantàstic, amb tots els seus secrets.

Camí ramader de marina

El Camí ramader de Marina fa aproximadament 230 quilòmetres, recorrent Catalunya de nord a sud: des de les muntanyes de la Cerdanya, fins a la sorra de la platja de la Marina del Penedès, tot passant per les terres intermèdies del Lluçanès. Transcorre per deu comarques catalanes, una regió francesa i més d’una cinquantena de municipis, fent d’aquesta una ruta singular, plena de patrimoni històric, cultural i ambiental, que evoca el pas transhumant des de fa més d’un miler d’anys.